Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-05-11/shase-presoane-arestate-in-cazul-atacului-tilharesc-la-un-magazin-de-ceasuri-de-lux-din-capitala-43852.html
Data: May 11, 2016 (14:11)

Şase presoane arestate în cazul atacului tîlhăresc la un magazin de ceasuri de lux din capitală

Procuratura municipiului Chişinău anunţă despre reţinerea şi arestarea a şase membri ai unui grup criminal organizat, învinuiţi de comiterea, la finelea anului trecut, a atacului tîlhăresc la un magazin de ceasuri elveţiene din capitală.

Cazul a avut loc în seara zilei de 18 decembrie 2015, cînd patru indiviţi mascaţi au intrat cu arme într-un magazin de ceasuri de lux din strada Columna, unde au atacat angajaţii magazinului, au spart vitrinele şi au sustras 39 de ceasuri de model „OMEGA” şi „BREITLING”, estimate la peste 5 milioane de lei.

Procuratura capitalei, de comun cu Inspectoratul Naţional de Investigaţii, Direcţia de Poliţie mun.Chişinău, Departamentul Poliţie de Frontieră şi autorităţile competente ale Ucrainei, Austriei şi Italiei au fost întreprinse o serie de acţiuni de urmărire şi măsuri speciale de investigaţie pentru ilucidarea cazului. Potrivit informaţiilor operative, ceasurile sustrase au fost transportate pe teritoriul Ucrainei, de unde urmau a fi realizate.

Monitorizarea activă a membrilor grupului criminal a permis declanşarea, pe 7 mai curent, a unei operaţiuni speciale, cînd la punctul de trecere a frontierei de stat Palanca a fost reţinut un automobil de model BMW, în care se aflau doi dintre membrii grupării criminale, la care au fost depistate şi ridicate 6 ceasuri, o parte din care se prezumă că ar fi fost sustrase în timpul atacului tîlhăresc.
Acest fapt a permis iniţierea şi efectuarea a 12 percheziţii la domiciliile persoanelor, care au fost în legătură cu suspecţii, fiind depistate şi ridicate arme şi muniţii deţinute ilegal, ceasuri, acte de identitate false, bijuterii şi bani. Ca urmare, au fost reţinuţi 6 locuitori ai capitalei, cu vîrstele cuprinse între 21 şi 42 de ani, care ulterior, la demersul procurorilor, au fost plasaţi în arest.

Pe moment, se întreprind măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală în vederea întăririi bazei probatorii, reţinerii tuturor membrilor grupării criminale, inclusiv fiind verificată implicarea acestora şi la comiterea unor infracţiuni similare, comise atît pe teritoriul Republicii Moldova, cît şi peste hotare.

Pentru această infracţiune legislaţia prevede pînă la 15 ani închisoare, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.