Trimite e-mail | Printeaza
Social
27.04.2016

Premierul a solicitat demisia președintelui Casei Naționale pentru Asigurări Sociale, Maria Bortă

Premierul a solicitat demisia președintelui Casei Naționale pentru Asigurări Sociale, Maria Bortă

Motivul invocat de Pavel Filip a fost eroarea instituției de profil, care a produs excluderea din categoria beneficiarilor de suport financiar de stat a pensionarilor cu o pensie mai mare de 1500 lei, urmare a indexării pensiei la 1 aprilie curent, cu 10%. În rezultat, din categoria beneficiarilor de suport financiar de stat, au decăzut 35 831 pensionari.
 
În cadrul şedinţei de Guvern, Premierul şi-a exprimat regretul pentru situaţia creată, subliniind că „este inadmisibil ca drepturile sociale să fie diminuate măcar cu 1 leu, mai ales ale pensionarilor”.
 
Menţionăm că, potrivit legislaţiei, din 1 iulie 2014, pensionarii ai căror pensie nu depăşeşte 1500 de lei, beneficiază lunar de un suport financiar de stat. În urma indexării pensiilor în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 293 din 14 martie 2016 ,,Cu privire la indexarea prestaţiilor de asigurări sociale şi a unor prestaţii sociale de stat” şi urmare a depăşirii cuantumului pensiei de 1500 lei de la 1 aprilie 2016, aceştia au decăzut din categoria beneficiarilor de suport financiar de stat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus