Trimite e-mail | Printeaza
Social
21.04.2016

Circa 35.831 de pensionari care au decăzut din categoria beneficiarilor de suport financiar ar putea primi în continuare suportul financiar de stat

Circa 35.831 de pensionari care au decăzut din categoria beneficiarilor de suport financiar ar putea primi în continuare suportul financiar de stat

În aceste sens, Guvernul a aprobat la 20 aprilie curent, un proiect de lege elaborat de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei (MMPSF) în vederea sporirii protecției sociale suplimentare a beneficiarilor, care urmare a indexării din 1 aprilie curent, au decăzut din categoria beneficiarilor de suport financiar.

Astfel, suportul financiar de stat va fi acordat în limita diferenței dintre cuantumul pensiei indexate și cuantumul cumulativ al pensiei și suportului financiar de stat de pînă la indexare. Mijloacele financiare necesare pentru implementarea acestui proiect constituie 18.8 milioane lei din bugetul de stat.

De asemenea, Ministerul susține proiectul de lege privind instituirea pensiei de bază, înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de către un grup de deputați. Acesta a fost examinat în cadrul Comisiei Protecției Sociale, Sănătate și Familie și MMPSF urmează să vină cu amendamentele corespunzătoare pentru examinarea în lectura a II-a a Parlamentului.

Proiectul este binevenit în contextul situației actuale a persoanelor cu pensii mici și va contribui la îmbunătățirea nivelului de trai a acestora.  Acesta va consolida sistemul de pensii în Republica Moldova în vederea  evitării fragmentărilor acestuia și respectării principiului echității sociale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus