Trimite e-mail | Printeaza
Social
20.04.2016

Cetățenii vor putea dona 2% din impozitul pe venit datorat statului pentru finanțarea ONG-urilor

Guvernul a susținut, în ședința de astăzi, inițiativa legislativă a unui grup de deputați cu privire la modificarea și completarea unor acte legislative.
 
Potrivit amendamentelor, începând cu 1 ianuarie a anului fiscal următor, contribuabilii, care sunt persoane fizice, nu desfășoară activitate antreprenorială și nu au datorii pentru perioadele fiscale anterioare, vor putea direcționa până la 2% din impozitul pe venit, datorat bugetului de stat, pentru finanţarea activităților ONG-urilor.
 
Beneficiarii acestui tip de donație sunt organizațiile necomerciale, cultele religioase și părțile componente ale acestora. Lista urmează a fi stabilită, anual, de Ministerul Justiției și publicată până la 31 decembrie.
 
Mecanismul de aplicare a amendamentelor respective, precum și controlul utilizării acestor sume se stabilește de Guvern.
 
Menționăm că o practică similară există în mai multe țări europene. Contribuabilii din România şi Bulgaria, de exemplu, alocă pentru susținerea organizațiilor necomerciale același cuantum procentual din impozitul pe venit , potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus