Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
03.02.2016

Premierul Pavel Filip a cerut urgentarea creării serviciului 112

Premierul Pavel Filip a cerut urgentarea creării serviciului 112

În debutul şedinţei Cabinetului de miniştri de astăzi, 3 februarie, Prim-ministrul Pavel Filip a exprimat condoleanţe familiilor care au avut de suferit de pe urma celor două tragedii de la finele săptămânii trecute. „Aceste situaţii, dar şi altele, ne arată că trebuie să lucrăm atât la pa‎rtea de prevenire, cât şi la perfecţionarea metodelor de comunicare instituţională pentru intervenţiile în situaţii de urgenţă. Sunt sigur că, dacă era funcțional serviciul naţional pentru apeluri de urgenţă 112, cel puţin una din aceste tragedii putea fi evitată”, a spus Premierul.
 
Pavel Filip a menţionat că, până în prezent, s-au făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte instituirea sistemului unic de apel 112, care ar rezolva în mare parte aceste probleme şi ar fi un sprijin real pentru cetăţeni. Totodată, Premierul a cerut urgentarea acţiunilor în această direcţie şi lansarea serviciului respectiv cât mai curând. În acest context, miniştrii Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, al Sănătăţii şi al Afacerilor Interne au primit indicaţia să elaboreze, în termen restrâns, şi să prezinte Guvernului hotărârile care trebuie aprobate pentru înfiinţarea serviciului 112. 
 
Premierul a vorbit şi despre necesitatea reducerii şi prevenirii criminalităţii în ţara noastră. „Societatea, oamenii au nevoie să vadă că există poliţia, că au încredere în ea şi că poliţiştii îi protejează în mod real”, a spus Pavel Filip făcând referinţă la cazul cu grenada aruncată în balconul Guvernatorului BNM. „Sigur că sunt multe ipoteze, important este să fie verificate toate şi să fie găsiţi nu doar cei care au aruncat grenada, ci şi cei care au comandat acest atac”, a spus Prim-ministrul.
 
Pavel Filip a cerut examinarea cazurilor menţionate cu maximă responsabilitate şi profesionalism.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus