Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
22.12.2015

Inițiativă IPRE: Cetățenii care își plătesc polița medicală, însă nu folosesc aceste servicii, trebuie să beneficieze de recompense

Inițiativă IPRE: Cetățenii care își plătesc polița medicală, însă nu folosesc aceste servicii, trebuie să beneficieze de recompense

80 la sută din moldovenii asigurați medical nu au utilizat niciodată serviciile medicale acoperite de polița medicală pe parcursul ultimului an. Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) consideră că trebuie creat un sistem de recompense pentru sănătate, care să stimuleze cetățenii să-și mențină modul sănătos de viață.
 
Pentru a promova această inițiativă, experții IPRE au lansat la 21 decembrie 2015 cel de al optulea spot grafic, în care autorii propun câteva exemple de recompensare a celor mai conștiincioși asigurați, cum ar fi acordarea gratuită a poliței de asigurare pe un termen prestabilit, abonamente la săli de sport, bazine de înot și alte măsuri de menținere a unui mod de viață sănătos.
 
IPRE consideră că recompensele pentru sănătate sunt o investiție într-o societate sănătoasă, deci și într-o economie mai favorabilă. Astfel, cheltuielile publice pentru intervenții medicale și tratamente vor fi diminuate, iar banii pe care-i plătim în fondurile asigurărilor obligatorii  vor fi direcționați spre activități de profilaxie și alte măsuri de prevenire a riscurilor de îmbolnăvire.
 
Puteți viziona spotul accesând acest link – https://www.youtube.com/watch?v=5ITxRHsloHM&feature=youtu.be

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus