Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.12.2015

Gheorghe Brega a cerut contracararea transportului ilicit de călători şi stoparea activităţii farmaciilor private din spitale

Gheorghe Brega a cerut contracararea transportului ilicit de călători şi stoparea activităţii farmaciilor private din spitale

Subiectul transportului ilicit de călători a fost abordat în cadrul şedinţei Executivului în exerciţiu. Premierul interimar a solicitat Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor o lista exhaustivă cu privire la numărul ţărilor cu care Republica Moldova are acorduri de transportare a pasagerilor, lista firmelor ce deţin dreptul de a transporta pasageri precum şi numărul de maşini înmatriculate în scopul transportului de călători.
 
„Este nevoie de această informaţie ca Poliţia de Frontieră şi Serviciul Vamal să deţină datele necesare şi să poată supraveghea respectarea prevederilor legale”, a menţionat Gheorghe Brega.
 
Tot astăzi, ministrul în exerciţiu al Afacerilor Interne, Oleg Balan, a prezentat informaţii cu privire la acţiunile întreprinse pentru a verifica legalitatea activităţii farmaciilor amplasate în incinta instituţiilor medicale. În acest context, Oleg Balan a declarat că 17 dintre acestea au fost sancţionate, activitatea lor fiind calificată drept ilegală.
 
La acest subiect, Premierul interimar a cerut să se întreprindă toate măsurile necesare conform legii în vigoare, notând faptul că farmaciile private nu pot activa în incinta spitalelor, iar timp de o săptămână acestea să-şi încheie activitatea în locurile neautorizate, anunță un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus