Trimite e-mail | Printeaza
Economie
24.11.2015

Oportunitățile investiționale la nivel european și regional pe agenda Forumului Economic Vienez

Viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, a participat la cea de a 12 reuniune a Forumului Economic de la Viena (Vienna Economic Forum), care s-a desfășurat, astăzi în capitala austriacă cu genericul ”Investițiile ca motor pentru competitivitate și creștere economică”.
 
Agenda Forumului a inclus discuții despre oportunitățile investiționale la nivel european și regional din perspectiva unei strategii de investiții comune, viziunea investitorilor și rolul băncilor în acest proces.
 
Potrivit viceministrului Economiei, Forumul Economic Vienez este un eveniment important pentru consolidarea eforturilor de atragere a investiţiilor străine directe, dar și un instrument de informare a participanţilor privind mediul de afaceri şi climatul investiţional din ţara noastră. În cadrul sesiunilor, Vitalie Iurcu a scos în evidenţă avantajele ţării noastre la nivel regional, promovând inițierea proiectelor investiţionale în sectorul financiar, industrial, energetic ș.a. din Republica Moldova.
 
”Scopul nostru este de a crește interesul investitorilor străini pentru Moldova și a-i convinge că ţara noastră este o destinaţie favorabilă pentru afaceri. Totodată, ne-am propus să comunicăm cu investitorii și autoritățile țărilor prezente la Forum pentru a identifica şi dezvolta proiecte investiţionale de perspectivă în diverse domenii ale economiei naţionale. Un punct forte al nostru rămâne locația geografică, pe care trebuie să-l valorificăm ca platformă pentru tranzacții comerciale, financiare, servicii de outsourcing și logistică, atât spre spațiul CSI, cât și alte țări cu care avem Acorduri de Liber schimb”, a spus Vitalie Iurcu.
 
Totodată, viceministrul Economiei, a avut o întrevedere cu reprezentantul bordului “Raiffeisen Bank International”, Herbert Stepic, membru al Comitetului de Onoare al Forului Economic Vienez. În context, Vitalie Iurcu și-a exprimat speranța într-un parteneriat durabil cu acest grup financiar, în special, pentru dezvoltarea instrumentelor financiare de susținere a mediului de afaceri autohton.
 
Forumul Economic Vienez a întrunit reprezentați ai Guvernelor din peste 11 țări, precum și a unui număr mare de companii de renume mondial precum „Siemens”, „Austrian Airlines”, “Raiffeisen Bank International”, “BENQ Austria GmbH” ș.a.
 
Forumul Economic Vienez s-a desfăşurat la Chişinău de două ori, pe 20-21 februarie 2008 și 10-11 iunie  2014.
 
Potrivit Ministerului Economiei, Forumul Economic Vienez a fost fondat în anul 2004 şi este una dintre cele mai importante asociaţii nonguvernamentale europene, din care fac parte Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Slovenia, Turcia şi Ucraina. Obiectivul principal al Forumului este promovarea investiţiilor în regiunea ţărilor de la Marea Adriatică la Marea Neagră.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus