Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.11.2015

CCI a dat startul vizitei de studiu în Polonia pentru agenții economici din sectorul textil

CCI a  dat startul vizitei de studiu în Polonia pentru agenții economici din sectorul textil

Reprezentanții ai 14 companii din sectorul textil au plecat astăzi într-o vizită de afaceri în Polonia, care se va desfășura în perioada 23 - 27 noiembrie 2015. Vizita de lucru este organizată de către Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCI) în colaborare cu Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) şi Camera Economică din Polonia.

Potrivit CCI, programul vizitei de studiu cuprinde vizite de informare cu reprezentanții Agenției poloneze pentru dezvoltarea întreprinderilor și colaboratorii Agenției pentru investiții cu privire la posibilitățile intensificării colaborării dintre întreprinderilor autohtone și cele poloneze. În cadrul evenimentului, operatorii economici vor avea ocazia să viziteze expoziţia internaţională „FAST TEXTILE” și să participe la întâlniri bilaterale, seminare și mese rotunde, unde  vor putea afla care sunt tendințele actuale în domeniul modei poloneze pentru a-și adapta produsele conform cerințelor locale, dar și alte informații utile privind pregătirea producătorilor moldoveni pentru exportul pe piaţa Uniunii Europene. Totodată, agenții economici vor vizita companii de profil și vor participa la întâlniri B2B cu directorii întreprinderilor Bosmann, Modesta,  Potis & Verso și PTAK Fashion City.

În cadrul vizitei de lucru, antreprenorii  vor avea posibilitatea să exploreze oportunităţile de afaceri din ţările Uniunii Europene în contextul semnării Acordului de Liber Schimb Comprehensiv şi Aprofundat și să promoveze potenţialul investiţional şi de afaceri al Republicii Moldova. De asemenea, agenții economici se vor familiariza cu cerinţele și standardele ce reglementează piaţa UE şi în special cea a Poloniei și vor identifica noi parteneri de afaceri pentru a iniţia negocieri privind livrarea produselor textile distribuitorilor din Polonia.

Economia poloneză este una din economiile cu cea mai mare creştere din UE, înregistrând un ritm de creştere anual mediu de peste 3% după intrarea în UE. Printre cei mai mari investitori polonezi în Republica Moldova este Polski Cukier, Red Sky şi ECM Group Polska SA, dar și alte companii au manifestat interesul pentru a-şi desfăşura activitatea în Republica Moldova.

Guvernul Republicii Moldova şi al Republicii Polone au semnat un Acord privind acordarea unui credit de asistenţă în sumă de 100 milioane euro pentru finanţarea proiectelor în domeniul agriculturii, procesarea produselor alimentare, inclusiv infrastructura aferentă acestora. Creditul va contribui la sporirea competitivităţii sectorului agricol prin restructurarea şi modernizarea acestuia, și totodată, va contribui la extinderea relațiilor de colaborare economică și intensificare a schimburilor comerciale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus