Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.11.2015

A fost semnat un protocol de parteneriat între Agenția de Intervenție si Plăți pentru Agricultură, FranceAgriMer și Agenția pentru Servicii și Plăți din Franța

A fost semnat un protocol de parteneriat între Agenția de Intervenție si Plăți pentru Agricultură, FranceAgriMer și Agenția pentru Servicii și Plăți din Franța

La Paris, a fost semnat un protocol de parteneriat între Agenția de Intervenție si Plăți pentru Agricultură (AIPA), FranceAgriMer și Agenția pentru Servicii și Plăți (ASP) din Franța.

Având în vedere misiunea comună, de efectuare a plăților către agricultori, prin Protocolul de parteneriat cele trei instituții urmăresc realizarea unui program de schimburi tehnice în domeniul asistenței financiare de la Uniunea Europeană și al modului de organizare instituțional.

La eveniment au participat conducătorii celor trei instituții, domnul Petru MALERU, Director AIPA, domnul Eric ALLIN, Director General FranceAgriMer și domnul, Bernard BEZEAUD, Director General Interimar, ASP.

Totodată, cu ocazia semnării protocolului, a avut loc primul seminar tehnic la care reprezentanții celor trei părți au purtat discuții cu privire la organizarea agențiilor de plați din Franța și Moldova. Subiectele principale supuse discuțiilor au vizat organizațiile de producători și programele operaționale, organizarea economică în Franța, rolul agențiilor de plăți în managementul Programului de Dezvoltare Rurală, controlul administrativ și procedurile de audit precum și rețeaua franceză de mobilizare a expertizei publice cu privire la alimente, agricultură și dezvoltare rurală (ADECIA). 

Potrivit AIPA, semnarea Protocolului de Parteneriat va pune baza relațiilor bilaterale dintre cele trei instituții, totodată, confirmând importanța cooperării în scopul intensificării capacitații instituționale de a identifica cele mai bune instrumente în vederea îndeplinirii cerințelor impuse la nivel european în contextul implementări Politici Agricole Comune.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus