Trimite e-mail | Printeaza
Economie
02.11.2015

ANRE va beneficia de asistenţă tehnică acordată de experţi de la compania de consultanţă SWECO

ANRE va beneficia de asistenţă tehnică acordată de experţi de la compania de consultanţă SWECO

În perioada 2 – 13 noiembrie, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va beneficia de asistenţă tehnică acordată de doi experţi în domeniul energetic de la compania de consultanţă suedeză SWECO/Grontmij. Programul de asistenţă este realizat cu suportul Suediei.

Potrivit agendei acestui program, experţii străini urmează să examineze rapoartele de audit extern asupra calculelor noilor tarife la energia electrică şi gazele naturale, prezentate la ANRE de către companiile din sectorul electroenergetic şi cel al gazelor naturale, metodologiile de calculare a tarifelor, aplicînd astfel cele mai bune practici de reglementare.

În finalul vizitei sale la Chişinău, experţii din cadrul companiei SWECO vor prezenta concluziile şi recomandările sale referitoare la conţinutul rapoartelor de audit extern,  metodologiilor de calculare şi stabilire a tarifelor, precum şi asupra situaţiei actuale în sectorul energetic al R. Moldova.

Compania SWECO este o companie de top în domeniul de consultanța din spațiul European în domeniul tehnologiilor, mediului și arhitectură. Anual experţii de la SWECO efectuează studii în aproximativ 70 de state ale lumii. În anii 2008-2009 SWECO a participat la un proiect de asistenţă acordat ANRE de către Regatului Suediei. În aceeaşi perioadă  compania SWECO a efectuat auditul tehnic şi economic al SA "Termocom" , anunță Serviciul de presă al ANRE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus