Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.08.2015

Inspectorii vamali au dejucat două tentative de punere în liberă circulație a 20 tone de mere și a unor bunuri de larg consum

Reținerea fructelor  a fost efectuată în comun cu angajații Inspectoratului de poliție Căușeni. Făptașii au fost sancționați cu amendă contravențională.

Inspectorii Biroului vamal Bender, în comun cu colaboratori ai Inspectoratului de Poliție Căușeni, au depistat 20 tone de mere transportate fără acte ce ar face dovada originii. Incidentul a fost înregistrat pe traseul Bender-Căușeni, în apropierea de s. Ursoaia, unde a fost stopat regulamentar un mijloc de transport ”KAMAZ”, înmatriculat în R. Moldova.

În cadrul unei acțiuni declanşate pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit de mărfuri, inspectorii vamali au procedat la efectuarea controlului de rigoare al unității auto, descoperind circa 20 tone de mere în compartimentul marfar.

Potrivit afirmațiilor șoferului, marfa era destinată prelucrării în vederea obținerii produsului finit- suc de mere.

Valoarea totală a fructelor este estimată la suma de 30 mii lei.

O altă tentativă de introducere frauduloasă a bunurilor în țară a fost curmată de inspectorii postului vamal Palanca.

În baza analizei de risc, angajații vamali au depistat articole vestiemntare și accesorii din piele nedeclarate, dosite în compartimentul marfar al autoturismului de model ”Opel”.

Autoritatea vamală a sancționat făptașii cu amendă contravențională în valoare de 3 000 lei, conform art. 287 Cod Contravențional al Republicii Moldova. Mărfurile au fost reținute în vederea confiscării, anunță un comunicat al Serviciului Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus