Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
07.07.2015

Consiliul Superior al Magistraturii nu a susţinut investigarea penală a trei judecători în cazul „Aroma Floris”

Consiliul Superior al Magistraturii nu a susţinut investigarea penală a trei judecători în cazul „Aroma Floris”

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu a acceptat sesizarea Procurorului General de eliberare a acordului pentru pornirea urmăririi penale şi tragerea la răspundere penală a trei judecători ai Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), vizînd cazul „Aroma Floris”.

Procurorul General a solicitat acordul pentru pornirea urmăririi penale într-un caz în care acţiunile respectivilor magistraţi ar întruni elementele constitutive ale infracţiunii prevăzute de art.307 Cod penal - pronunţarea cu bună-ştiinţă a unei decizii contrare legii. Potrivit materialelor procesului penal, ca urmare a hotărîrii celor trei magistraţi ai CSJ, o datorie a unui agent economic faţă de o persoană fizică, recunoscută anterior prin hotărîre judecătorească, a ajuns să fie pusă în seama bugetului de stat. Respectiva hotărîre a fost anulată ulterior, în alt complet de judecată, iar litigiul iniţiat de reclamantul vizat a fost respins de la examinare în Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

De notat că pe durata ultimului an şi jumătate, acesta este al şaselea caz în care CSM respinge demersul Procurorului General la eliberarea acordului la pornirea urmăririi penale pentru comiterea unor astfel de infracţiuni, şi anume - pronunţarea cu bună-ştiinţă a unor decizii contrare legii, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus