Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-06-24/poli-i-tii-de-frontiera-documenteaza-cel-deal-doilea-caz-de-tentativa-de-contrabanda-cu-alcool-etili-40107.html
Data: Jun 24, 2015 (09:14)

Polițiștii de frontieră documentează cel de-al doilea caz de tentativă de contrabandă cu alcool etilic din această lună

La doar o săptămână, angajații Direcției regionale Est au reținut un moldovean care transporta 875 de litri de alcool, fără acte de proveniență. Astfel, la data de 23 iunie, în cadrul activităților de supraveghere și control a frontierei de stat, inspectorii Sectorului Poliției de Frontieră ,,Tocuz”, au stopat, în s. Ucrainca, r-nul Căușeni, un mijloc de transport de model Moskvich 2141, înmatriculat în regiunea transnistreană, care era condus de către un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 42 de ani.

Mijlocul de transport a fost supus controalelor fizice, în urma cărora polițiștii de frontieră au depistat 175 recipiente, a câte cinci litri fiecare, pline cu lichid incolor, cu miros specific de alcool etilic.
   
Pentru întreaga cantitate de alcool şoferul nu a putut prezenta acte de provenienţă sau de posesie, fapt pentru care băutura a fost ridicată, în vederea confiscării.
Marfa a fost depozitată la sediul Direcției regionale Est și urmează a fi transmisă la expertiză. Cazul este cercetat de către ofițerii de urmărire penală din cadrul subdiviziunii pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și a persoanelor implicate.

Reamintim faptul că la data de 18 iunie curent, angajații Direcției regionale Sud au deconspirat activitatea infracțională a unui moldovean care transporta 370 de litri de alcool, fără acte de proveniență.