Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
29.04.2015

Procurorii au demonstrat implicarea vameşilor din Leuşeni în contrabanda cu ţigări

Procurorii au demonstrat implicarea vameşilor din Leuşeni în contrabanda cu ţigări

Procuratura Anticorupţie anunţă despre condamnarea a trei angajaţi ai postului vamal Leuşeni la cîte 5 ani închisoare, cu executare pentru comiterea contrabandei cu ţigări în proporţii deosebit de mari. De asemenea, vameşii au fost privaţi de dreptul de a activa în cadrul organelor de drept timp de 5 ani.

Cazul a avut loc pe 14 decembrie 2012, cînd un TIR care se deplasa din Republica Moldova spre Macedonia a fost oprit la punctul de trecere a Frontierei Albiţa. Soferul, un barbat cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, a declarat că transportă borcane goale. Vameşii români însă au depistat că TIR-ul era ticsit cu ţigări în valoare de peste 2,3 milioane de lei.

Atunci, Procuratura Anticorupţie a reţinut mai multe persoane, printre care şi 3 vameşi, fiind creat un grup de urmărire penală care a investigat acest caz sub toate aspectele pentru a identifica toţi figuranţii implicaţi în acea schemă criminală şi tragerea lor la răspundere penală. La demersul procurorilor, cei 3 vameşi de la postul vamal Leuşeni, învinuiţi de implicare în acest caz, fusese suspendaţi provizoriu din funcţie, iar şoferul TIR-ului a fost condamnat de judecătorii din oraşul Huşi, România, la 3 ani de detenţie.

Anterior, prin sentinţe definitive, 3 persoane au fost condamnate în Republica Moldova la cîte 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare, un inculpat a fost condamnat la închisoare cu suspendare, iar 2 persoane urmează să achite amenzi penale a cîte 20 mii lei fiecare, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus