Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.02.2015

Andrian Candu a avut o întrevedere cu Secretarul general al APCEMN, Asaf Hajiyev

 Andrian Candu a avut o întrevedere cu Secretarul general al APCEMN, Asaf Hajiyev

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut astăzi o întrevedere cu Secretarul general al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră, Asaf Hajiyev, aflat în vizită la Chișinău în contextul preluării președinției APCEMN de către Parlamentul Republicii Moldova.

Asaf Hajiyev l-a informat pe Președintele Parlamentului despre agenda activităților APCEMN pentru perioada următoare. De asemenea, oficialii au discut o serie de aspecte tehnice ce țin de organizarea celei de-a 45-a Sesiuni a Adunării Parlamentare pentru Cooperare Economică la Marea Neagră, care va avea loc la Chișinău, în perioada 8-10 iunie curent.

Andrian Candu și Asaf Hajiyev au mai discutat despre organizarea și funcționarea APCEMN, inclusiv despre statutul Asambleei și procedura de alegere a vicepreședinților. În context, Asaf Hajiyev a solicitat susținerea Speakerului Candu pentru consolidarea statului APCEMN, dar și pentru formarea cât mai curând posibilă a Delegației Parlamentului Republicii Moldova la APCEMN.

Șeful Legislativului a subliniat că Parlamentul Republicii Moldova va depune eforturi atât pentru asigurarea bunei funcționări a APCEMN, cât și pentru realizarea obiectivelor pe care și le-a propus țara noastră pe durata președinției la acest for internațional. Totodată, Andrian Candu a dat asigurări că Delegația Parlamentul Republicii Moldova la APCEMN urmează a fi creată în cel mai scurt timp.

Parlamentul Republicii Moldova a preluat, președinția APCEMN pentru prima jumătate a anului 2015, conform principiului rotației și o va transmite Parlamentului României în iunie curent. Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Cooperare Economică la Marea Neagră, creată în 1993, numără 12 state membre – Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Federația Rusă, Turcia, Serbia și Ucraina, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus