Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-01-06/maistrul-superior-al-unei-shcoli-profesionale-condamnat-la-inchisoare-38062.html
Data: Jan 6, 2015 (10:07)

Maistrul superior al unei şcoli profesionale condamnat la închisoare

Acum două luni, Serviciul Sud al Procuraturii Anticorupţie l-a deferit justiţiei pe maistrul superior al unei şcoli profesionale din or. Cahul sub acuzaţia de trafic de influenţă, iar recent, acesta a fost recunoscut culpabil şi condamnat la 2 ani închisoare în penitenciar de tip semiînchis.

Potrivit probelor prezentate de procurori, inculpatul a extorcat 300 euro de la un fost elev, susţinînd că are influenţă asupra unor persoane responsabile din cadrul Secţiei Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Ceadîr-Lunga, pe care îi poate determina să-i faciliteze susţinerea cu success a examenului de calificare şi obţinerii permisului de conducere.
Reţinerea în flagrant a maistrului a avut loc pe 9 octombrie 2014, de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, imediat după primirea banilor pretinşi de la elev.

De notat că, pe 20 iunie 2014, inculpatul a mai fost condamnat pentru acţiuni similare la amendă în mărime 42 mii lei, însă concluzii nu a făcut şi a comis o nouă infracţiune, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.