Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.12.2014

Nicolae Timofti a primit scrisorile de acreditare din partea a trei ambasadori

Nicolae Timofti a primit scrisorile de acreditare din partea a trei ambasadori

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti,  a primit astăzi, 16 decembrie a.c., la Reședința de stat, scrisorile de acreditare din partea a trei ambasadori: Juris Poikans, ambasadorul Letoniei; Shigeki Sumi, ambasadorul Japoniei, cu reşedinţa la Kiev; Mohamed Alaaeldin Aly Shawky Elhadidi, ambasadorul Republicii Arabe Egipt, cu reşedinţa la București.

În cadrul întrevederii cu diplomatul leton, șeful statului și-a exprimat convingerea că preluarea anul viitor a președinției Consiliului Uniunii Europene de către Letonia, precum și desfășurarea la Riga a Summit-ului Parteneriatului Estic în mai 2015, va contribui la intensificarea procesului  de integrare europeană a Republicii Moldova.

Juris Poikans, ambasadorul Letoniei, a declarat că implementarea prevederilor Acordului de Asociere cu UE de către autoritățile de la Chișinău este necesară pentru consolidarea instituțiilor democratice și dezvoltarea economică a țării.

 Juris Poikans  și-a exprimat convingerea că apropiata vizită a președintelui Letoniei, Andris Berzins, la Chișinău va contribui la impulsionarea relațiilor bilaterale.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Japoniei, Shigeki Sumi, președintele Nicolae Timofti a pledat pentru valorificarea potențialului comercial-economic dintre cele două țări. Șeful statului  a exprimat interesul autorităților de la Chișinău în atragerea investițiilor companiilor nipone în economia națională.


Ambasadorul Japoniei, Shigeki Sumi, a declarat că țara sa va acorda asistența tehnică și financiară necesară în vederea asigurării dezvoltării durabile a Republicii Moldova și menținerii unui climat de stabilitate în regiune.
În cadrul întrevederii pe care au avut-o, președintele Nicolae Timofti și ambasadorul Republicii Arabe Egipt, Mohamed Alaaeldin Aly Shawky Elhadidi, au convenit asupra intensificării cooperării în domenii de interes comun, în special în agricultură, învățământ și turism, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus