Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
07.11.2014

Conducerea Fabricii de conserve din Mereni, condamnată pentru escrocherie

Conducerea Fabricii de conserve din Mereni, condamnată pentru escrocherie

Administratorul, împreună cu directorul de producere ai Fabricii de conserve din Mereni, au compărut recent pe banca acuzaţilor pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari şi fals în acte publice, instanţa de judecată condamnîndu-i la 9 şi, respectiv, 8,6 ani închisoare.

Potrivit Procuraturii raionului Anenii Noi, pe parcursul anului 2008, prin abuz de încredere inculpaţii au înşelat 21 angajaţi ai Fabricii de conserve, pe care i-au impus să ia împrumuturi de la Asociaţia de Economie şi Împrumut Mereni, iar ulterior să le transmită lor banii, sub pretextul învestirii în întreprindere.

De asemenea, procurorii au mai stabilit că, folosind datele personale ale 16 locuitori ai satului Cobusca Veche, de la care arendau pămînturi, administratorul şi directorul de producere ai Fabricii le-au falsificat semnăturile şi au primit pe numele victimelor împrumuturi de la aceeaşi asociaţie.  

În total, potrivit celor constatate de procurori, conducătorii fabricii de conserve au primit, în mod ilicit, mijloace financiare sub formă de împrumuturi în valoarea de 2,3 milioane de lei, pe care i-au folosit în scopuri personale. Deopotrivă cu pedepsele cu închisoare, inculpaţii au fost obligaţi să le restituie victimelor pagubele materiale, cauzate prin infracţiune, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus