Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.10.2014

Valeriu Chiveri a avut o întrevedere cu subsecretarul de stat al Republicii Polonia, Tomasz Orłowski

Valeriu Chiveri a avut o întrevedere cu subsecretarul de stat al Republicii Polonia, Tomasz Orłowski

Viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Valeriu Chiveri, a avut astăzi, 27 octombrie 2014, o întrevedere cu subsecretarul de stat al Republicii Polonia, Tomasz Orłowski, care efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, oficialii au apreciat înalt dialogul politic bilateral existent şi au efectuat un schimb de opinii privind agenda europeană a Republicii Moldova şi implementarea provizorie a Acordului de Asociere cu UE. În context, viceministrul moldovean a exprimat apreciere faţă de Guvernul Republicii Polone pentru susţinerea parcursului european al ţării noastre, menţionând cele două mari realizări din acest an, liberalizarea regimului de vize și semnarea Acordului de Asociere RM-UE.

De asemenea, viceministrul Valeriu Chiveri a adus mulţumiri pentru asistenţa financiară oferită de Guvernul polonez, în special prin Programul de Asistenţă pentru Dezvoltare. “Ajutorul financiar din partea Poloniei este unul semnificativ în implementarea reformelor și modernizarea țării”, a menţionat oficialul moldovean.

La rândul său, subsecretarul de stat Tomasz Orłowski a reiterat ideea că R. Moldova este un exemplu pentru celelalte ţări din PaE, exprimând disponibilitate pentru intensificarea cooperării în domenii de interes comun și sprijinul pentru parcursul european al țării noastre.

Totodată, cei doi oficiali au discutat despre situaţia din regiune, în special în contextul alegerilor parlamentare care au avut loc ieri în Ucraina.

Potrivit MAEIE, pe parcursul serii de ieri, viceministrul Valeriu Chiveri şi subsecretarul de stat al Republicii Polonia, Tomasz Orłowski, au participat la inaugurarea rutei avia Chişinău-Varşovia.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus