Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-10-27/igor-corman-saluta-victoria-partidelor-proeuropene-la-alegerile-parlamentare-din-ucraina-37152.html
Data: Oct 27, 2014 (18:41)

Igor Corman salută victoria partidelor proeuropene la alegerile parlamentare din Ucraina

Președintele Parlamentului Igor Corman salută victoria partidelor proeuropene la alegerile parlamentare din Ucraina. Șeful Legislativului a transmis un mesaj Președintelui Radei Supreme a Ucrainei, Oleksandr Turchynov, în care felicită poporul ucrainean cu alegerea făcută și le dorește succes autorităților în eforturile de dezvoltare a țării.

”Cetățenii ucraineni și-au dat votul pentru restabilirea păcii, modernizarea țării în baza modelului european și pentru creșterea autorității țării în lume. Rezultatul alegerilor parlamentare din Ucraina este un factor important în stabilizarea situației din regiune”, se menționează în mesajul adresat Președintelui Radei Supreme a Ucrainei.

Potrivit Președintelui Parlamentului Igor Corman, Republica Moldova și Ucraina împărtășesc o serie de valori comune, precum democrația, libertatea, independența, drepturile omului și depun eforturi susținute pentru a se integra în familia europeană.

”Sunt convins că o cooperare mai intensă între parlamentele țărilor noastre poate servi drept un instrument suplimentar menit să încurajeze dezvoltarea unei relații reciproc avantajoase între Republica Moldova și Ucraina”, precizează Igor Corman în mesajul adresat Președintelui Radei Supreme a Ucrainei, Oleksandr Turchynov, relatează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.