Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-10-06/igor-corman-a-avut-o-intrevedere-cu-ambasadorul-republicii-franceze-in-republica-moldova-pascal-vago-36867.html
Data: Oct 6, 2014 (15:29)

Igor Corman a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Franceze în Republica Moldova, Pascal Vagogne

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut astăzi o întrevedere cu noul Ambasador al Republicii Franceze în Republica Moldova, Pascal Vagogne.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor s-au referit la relațiile bilaterale, contextul politic din Republica Moldova în preajma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, parcursul european al țării noastre, situația din regiune.

Oficialii au menționat caracterul ascendent al relațiilor moldo-franceze din ultimii ani și s-au pronunţat pentru extinderea cooperării între cele două state, în special la nivel interparlamentar.

Igor Corman a apreciat înalt sprijinul oferit de către Franța țării noastre în procesul de integrare europeană și a solicitat colegilor parlamentari francezi să găsească posibilități pentru accelerarea procedurii de ratificare a Acordului de Asociere între Republica Moldova și UE. „Liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană și semnarea Acordului de Asociere au fost posibile și grație sprijinului acordat de către Franța, alături de alți susținători puternici din UE. Realizările obținute până acum reprezintă fundamentul procesului de integrare europeană, un început pentru modernizarea țării în baza modelului european, care trebuie accelerată după alegerile din noiembrie”, a menționat Președintele Parlamentului.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, noul Ambasador al Republicii Franceze în țara noastră, Pascal Vagogne a menționat că alegerea europeană a Republicii Moldova este una clară și trebuie să aducă rezultatele așteptate de cetățeni.