Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.09.2014

Natalia Gherman avut întrevederi cu Serghei Lavrov, Victoria Nuland, Sebastian Kurz

Natalia Gherman avut întrevederi cu Serghei Lavrov, Victoria Nuland, Sebastian Kurz

Potrivit MAEIE, în ultima zi a vizitei oficiale la New York, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut vineri, 26 septembrie 2014, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov. În timpul discuțiilor, oficialii au abordat un spectru larg de subiecte privind dialogul politic și cel sectorial. În context, cei doi miniștri au apreciat dinamica consultărilor bilaterale din ultima perioadă în domeniul comercial-economic și cel al agriculturii, în vederea normalizării exporturilor de produse agro-alimentare moldovenești pe piața din Federația Rusă. De asemenea, miniștrii au discutat premisele consolidării cooperării pe dimensiunea migrației și cea umanitară. Părțile au făcut referire și la ultimele evoluții în procesul de soluționare a conflictului transnistrean, fiind reconfirmată importanța continuării negocierilor în baza principiilor stabilite în cadrul formatului "5+2".

Evoluțiile dialogului strategic moldo-american au fost discutate la întâlnirea șefei diplomației de la Chișinău cu asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland. Interlocutorii au abordat, în special, perspectivele de aprofundare a relațiilor comerciale și susținerea de către SUA a agendei de reforme a Guvernului Republicii Moldova. A fost menționată și importanța sprijinului SUA în consolidarea sectorului energetic din țara noastră. De asemenea, părțile au efectuat un schimb de opinii cu privire la situația din regiune.

Tot vineri, ministrul Natalia Gherman a avut o întrevedere cu ministrul pentru Afaceri Externe al Austriei, Sebastian Kurz. Oficialii au discutat despre ultimele evoluții pe agenda europeană a Republicii Moldova, precum și oportunitățile economice moldo-austriece în contextul valorificării Zonei de Comerț Liber, Aprofundat și Cuprinzător stabilită de Acordul de Asociere RM-UE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus