Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.09.2014

Zeci de localităţi vor beneficia de fonduri pentru reparaţia drumurilor intravilane

Zeci de localităţi vor beneficia de fonduri pentru reparaţia drumurilor intravilane

Guvernul a aprobat modificarea Programului de repartizare a mijloacelor Fondului Rutier pentru anul 2014, care prevede suplinirea lucrărilor de reabilitare a drumurilor locale ce asigură accesul la instituţiile de menire social-economică.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a declarat în şedinţă că acest lucru este posibil datorită schimbării sursei de finanţare pentru lucrările de reabilitare a șoselei Orhei-Rezina, care va finalizată din mijloacele oferite de Banca Europeană de Investiţii.

„Cele 100 de milioane de lei rezervate din Fondul Rutier pentru reabilitarea drumului Orhei-Rezina se propune a fi redirecţionate la suplinirea lucrărilor de reabilitare a drumurilor locale ce asigură accesul la instituţiile de menire social-economică, dar şi pentru întreţinerea de iarnă a drumurilor publice”, a anunţat Vasile Botnari.

Pentru lucrările de reparaţie a drumurilor din intravilanul localităţilor, Guvernul a decis alocarea a încă 10,1 milioane de lei, care au fost repartizate în baza propunerilor venite de la Administraţia Publică Locală.

Pentru întreţinerea de iarnă a drumurilor publice, procurarea frezelor pentru deszăpezire, achiziționarea sării tehnice şi contractarea lucrărilor de reparaţie a drumurilor publice vor fi oferite 89,9 milioane de lei, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus