Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.08.2014

Dosar de maltratare a unui soldat finalizat în timp record

Procuratura Militară Bălţi a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a unui militar în termen al Brigăzii nr.1 de Infanterie Motorizată din Bălţi. În acţiunile acestuia procurorii au reţinut comiterea infracţiunii - încălcarea regulilor statutare cu privire la relaţiile dintre militari dacă între ei nu există raporturi de subordonare.

Procurorii au pornit procesul penal acum două săptămîni, după ce au fost sesizaţi de medicii Spitalului Militar privind internarea unui soldat în termen cu diagnosticul „fractură închisă cu deplasarea fragmentelor unghiului mandibular pe dreapta”.

În cadrul investigaţiilor procurorii au constatat că pe 25 iulie 2014, în jurul orei 14.00, în urma unui conflict, bănuitul i-a aplicat camaradului său o lovitură cu pumnul în regiunea feţei. În rezultatul loviturii, victima s-a ales cu mandibula fracturată.

Atît victima cît şi agresorul au cîte 20 de ani şi au fost încorporaţi în Armata Naţională în toamna anului trecut.

Pentru comiterea acestei infracţiuni, norma penală dispune o pedeapsă cu inchisoare de pînă la 5 ani, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus