Trimite e-mail | Printeaza
Economie
31.07.2014

Ponta: În august merg cu premierul Republicii Moldova să dăm drumul la primul metru cub de gaz pe gazoduct

Ponta: În august merg cu premierul Republicii Moldova să dăm drumul la primul metru cub de gaz pe gazoduct

Premierul României, Victor Ponta, a declarat joi că în luna august merge la Chișinău pentru a da drumul, alături de omologul său moldovean, primului metru cub de gaz prin gazoductul Iași-Ungheni.

"Obiectivul României este integrarea Republicii Moldova în UE. Guvernul de la Chișinău condus de Iurie Leancă, partidele pro-europene parlamentare, majoritatea parlamentară au luat niște decizi clare și neechivoce și de neîntors, au semnat Acordul de asociere, l-au ratificat în Parlament, merg într-o direcție, și-au asumat deja sancțiunile economice, deci ei sunt pe un drum fără întoarcere, un drum unic, drumul spre Europa care trece prin România, că prin altă parte nu are pe unde. Acest drum poate fi oprit în noiembrie dacă Partidul Comunist din Moldova câștigă alegerile și formează guvernul. (...) Eu, luna viitoare, în august, vreau să merg împreună cu premierul Leancă să dăm drumul la primul metru cub de gaz pe gazoduct, merg să văd grădinițele care sunt deja spre finalizare din donația Guvernului României făcută anul trecut în luna decembrie, merg să inaugurăm SMURD-ul la Bălți, am vorbit cu domnul Arafat, chiar astăzi am aprobat ultimele resurse necesare", a spus premierul la Digi 24.

El a adăugat că merge, de asemenea, în Moldova ca să discute despre stadiul proiectului la linia de înaltă tensiune, scrie Agerpres.

"Adică lucruri care înseamnă mai mult decât vorbe frumoase, înseamnă un semn foarte important pentru populația Republicii Moldova că România și UE mai fac lucruri concrete pentru viața lor. În acest fel, forțele proeuropene de la Chișinău au șansa să spună că nu doar la vorbe suntem alături de ei, ci și în lucruri foarte concrete", a menționat Ponta.

Pe 23 iulie, șeful Executivului preciza că furnizarea de gaze dinspre România către Republica Moldova prin gazoductul Iași-Ungheni va demara conform calendarului anunțat anterior, în luna august al acestui an, lucru confirmat de ministrul pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus