Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-07-28/alte-3-oficii-teritoriale-de-informare-ale-parlamentului-la-orhei-leova-i-edine-35978.html
Data: Jul 28, 2014 (16:42)

Alte 3 oficii teritoriale de informare ale Parlamentului la Orhei, Leova și Edineț

Parlamentul va deschide în septembrie oficii teritoriale de informare la Orhei, Leova și Edineț. Subiectul a fost discutat în cadrul întâlnirii Președintelui Parlamentului Igor Corman cu angajații oficiilor teritoriale.

Igor Corman i-a îndemnat pe funcționari să manifeste deschidere față de cetățeni și să contribuie la sporirea încrederii oamenilor în Parlament. ”Prin aceste birouri Parlamentul vrea să fie mai aproape de cetățeni, iar dumneavoastră trebuie să aveți răbdare cu oamenii și să le acordați atenție problemelor lor. Să nu uitați: cât mai puțină birocrație și cât mai multă deschidere față de oameni, astfel încât relația Parlament-cetățean să fie cât mai strânsă și Legislativul cât mai transparent!”, a fost mesajul transmis de Președintele Parlamentului funcționarilor din cele trei raioane.

Totodată, Șeful Legislativului le-a solicitat angajaților să fie corecți și echidistanți în activitatea lor, să nu trateze deputații în funcție de apartenența lor politică.

Angajații oficiilor teritoriale i-au comunicat Președintelui că în prezent birourile sunt în proces de echipare, astfel încât din septembrie să-și înceapă activitatea.

Primul oficiu teritorial de informare al Parlamentului a fost deschis anul acesta la Comrat. Începând din iulie 2016, Parlamentul își propune să extindă rețeaua de oficii la nivel național.

Oficiile teritoriale de informare ale Parlamentului reprezintă oficii regionale de informare menite să faciliteze comunicarea Parlamentului cu cetățenii, să contribuie la adoptarea unor decizii bazate pe interesele electoratului, precum și să asigure un dialog mai strâns cu societatea civilă. OTIP-urile își propun să îi ajute pe cetățeni să înțeleagă în ce constă activitatea Parlamentului și să sporească încrederea oamenilor în instituția legislativă.

În cadrul oficiilor vor fi organizate sistematic întâlniri ale deputaților cu alegătorii din regiune, vor fi furnizate informații cu privire la activitatea Parlamentului, modificările la legislație și politicile implementate, proiectele de dezvoltare regională și integrarea europeană, vor fi organizate conferinţe şi expoziţii, anunță  un comunicat al Legislativului.

Programul-pilot de creare a oficiilor de informare a fost elaborat în cadrul proiectului PNUD „Suport pentru dezvoltarea Parlamentului Republicii Moldova” pentru a stabili o mai bună interacțiune între deputați și societatea civilă.