Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.07.2014

Iurie Leancă i-a urat „La mulți ani!” cancelarului Angela Merkel

Iurie Leancă i-a urat „La mulți ani!” cancelarului Angela Merkel

Prim-ministrul Iurie Leancă i-a transmis un mesaj de felicitare cancelarului german Angela Merkel, care își sărbătorește astăzi cea de-a 60-a aniversare. „Vă adresez cele mai sincere urări de sănătate, fericire şi bucurii alături de familia şi prietenii Dumneavoastră, precum şi mult succes în îndeplinirea responsabilităţilor care vă revin", se arată în mesaj.

Iurie Leancă afirmă că exemplul pe care îl oferă șefa Guvernului Federal prin devotamentul şi dedicaţia în serviciul ţării reprezintă o sursă de inspiraţie pentru multă lume, inclusiv din Republica Moldova, unde numele cancelarului Angela Merkel trezeşte sentimente de admiraţie şi respect.

„Doresc să vă mulţumesc şi pe această cale pentru discuţiile constructive pe care le-am avut recent cu Dumneavoastră la Berlin, pentru relaţiile de prietenie, sprijinul şi asistenţa Germaniei în contextul dialogului politic bilateral şi, în special, în cel al susţinerii parcursului european al Republicii Moldova", mai spune Iurie Leancă în mesajul adresat cancelarului german.

Șeful Executivului de la Chișinău mai menționează că semnarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu UE, în luna iunie, este un merit indiscutabil și al Berlinului, iar relaţia moldo-germană, dezvoltată într-un ritm de prietenie şi de cooperare intensă, a consolidat raporturile ţării noastre cu Uniunea Europeană.

„Îmi exprim ferma convingere că extinderea şi diversificarea cooperării dintre ţările noastre va contribui la desăvârşirea în continuare a proiectului unic european prin afirmarea unităţii şi stabilităţii continentului spre prosperarea popoarelor noastre", își încheie Iurie Leancă mesajul adresat cancelarului Angela Merkel.

Amintim că Iurie Leancă s-a aflat, săptămâna trecută, într-o vizită oficială în Germania, la invitația cancelarului Angela Merkel, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus