Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.07.2014

Iurie Leancă: „Mizez pe extinderea investiţiilor franceze şi germane în Republica Moldova”

Iurie Leancă: „Mizez pe extinderea investiţiilor franceze şi germane în Republica Moldova”

Iurie Leancă a avut astăzi o întrevedere cu Excelențele lor Gerard Guillonneau, Ambasadorul Franţei şi Matthias Meyer, Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, cu ocazia încheierii, de către ei, a misiunii diplomatice în ţara noastră.

Premierul a discutat cu cei doi Ambasadori despre consolidarea relaţiilor bilaterale, despre agenda europeană a Chișinăului şi despre atragerea investiţiilor franceze şi germane în Republica Moldova. De asemenea, Iurie Leancă le-a vorbit diplomaţilor despre eforturile întreprinse de autorități pentru a reforma justiţia, a combate corupţia şi pentru a asigura transparenţa sistemului bancar. În context, Prim-ministrul a menţionat că mizează pe extinderea investiţiilor străine în ţara noastră. „Sper să avem mai mulţi investitori şi investiţii germane în Republica Moldova, iar în sistemul bancar îmi doresc să activeze mai multe bănci franceze", a spus el.

Iurie Leancă le-a mulţumit celor doi diplomaţi pentru progresele înregistrate în relaţiile bilaterale şi pentru susţinerea, de către Berlin și Paris, a parcursului nostru european. „Relaţiile Republicii Moldova cu Germania şi cu Franţa sunt o prioritate, şi mă bucur că am reuşit să devenim state prietene", a conchis Premierul.

La rândul lor, Ambasadorul Franţei şi cel al Germaniei i-au mulţumit lui Iurie Leancă pentru cooperare. Excelența sa Matthias Meyer a spus că relaţiile moldo-germane au evoluat şi s-au consolidat semnificativ în ultimii doi ani, iar Excelența sa Gerard Guillonneau a menționat deschiderea şi atenţia deosebită manifestată de Moldova în relaţia cu Franţa şi cu Organizația Internațională a Francofoniei.

Ambasadorul Franţei, Gerard Guillonneau a activat în Republica Moldova din 2011, iar Ambasadorul Germaniei, Matthias Meyer - din 2012, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus