Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.07.2014

Natalia Gherman a avut o întrevedere cu o delegaţie a Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei

Natalia Gherman a avut o întrevedere cu o delegaţie a Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut astăzi, 1 iulie 2014, o întrevedere cu o delegaţie a Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei (CALRE), care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova, urmată de Reuniunea anulă a Comitetului de Monitorizare a CALRE, din 3 iulie 2014.

În cadrul întrevederii, ministrul Natalia Gherman a adus mulţumiri oficialilor CALRE pentru suportul acordat în susţinerea reformelor democratice, în special în domeniul democraţiei locale. În context a fost remarcat că, consolidarea autonomiei locale este unul din segmentele prioritare pentru Guvernul R. Moldova şi descentralizarea este un factor decisiv în procesul de racordare la standardele europene.

De asemenea, şefa diplomaţiei de la Chişinău a comunicat că aspectele ce ţin de buna guvernare la nivel local sunt incluse şi în Acordul de Asociere RM – UE, semnat la 27 iunie 2014, precum şi în Planul de Acţiuni pentru punerea în aplicare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, aprobat de Guvernul RM la 25 iunie 2014.

În acest sens, a fost menţionat faptul că contribuţia Consiliului Europei a fost şi rămâne a fi foarte importantă, fiind confirmată prin adoptarea şi implementarea Planului de Acţiuni privind susţinerea reformelor democratice în Republica Moldova.

La rândul lor, oficialii CALRE au apreciat progresul realizat de către autorităţile naţionale în realizarea agendei europene şi proiectelor comune de dezvoltare, inclusiv pentru UTA Găgăuzia şi regiunea transnistreană.

În final, oficialii au convenit asupra continuării cooperării reciproc avantajoase, inclusiv prin susţinerea eforturilor de descentralizare şi autoguvernare la nivel local din partea Consiliului Europei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus