Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
22.05.2014

Un agent economic, obligat să achite statului peste jumătate milion de lei pentru extragerea ilegală a nisipului

Un agent economic din UTA Găgăuzia a fost obligat să achite statului aproape 600 mii de lei, după ce procurorii au constatat că ar fi exploatat şi extras ilegal de pe un teren - proprietate publică din Cahul, zăcăminte minerale, şi anume nisip.

În urma încălcărilor stabilite, Serviciul Sud al Procuraturii Anticorupţie a intervenit în interesele statului, inaintînd o cerere de chemare în judecată cu solicitarea încasării de la respectivul agent economic a sumei de aproximativ 600 mii lei. În septembrie anul trecut,  Judecătoria din Cahul a admis cererea procurorilor şi a dispus încasarea integrală a sumei de la întreprindere în beneficiul statului. Hotărîrea a fost contestată de reprezentantul firmei, atît prin apel, cît şi prin recurs.

Recent, Curtea Supremă de Justiţie a respins şi recursul agentului economic împotriva hotărîrii primei instanţe şi instanţei de apel Cahul, astfel, fiind menţinută hotărîrea primei instanţe cu privire la încasarea a peste jumătate milion de lei de la agent economic în beneficiul statului.

Decizia Curţii Supreme de Justiţie este irevocabilă, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus