Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-05-12/republica-moldova-va-gazdui-in-premiera-summitul-speakerilor-statelor-baltice-i-nordice-nb8-34797.html
Data: May 12, 2014 (11:21)

Republica Moldova va găzdui în premieră Summitul Speakerilor Statelor Baltice și Nordice (NB-8)

Summitul Speakerilor Statelor Baltice și Nordice (NB-8) se va desfășura în premieră la Chișinău, în perioada 12-14 mai 2014. Programul include întrevederi cu Președintele Parlamentului Igor Corman, vicepreședinții Legislativului Liliana Palihovici, Andrian Candu și Oleg Bodrug, liderii fracțiunilor parlamentare. Speakerii NB-8 vor mai discuta cu Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu Prim-ministrul Iurie Leancă, precum și cu  reprezentanții societății civile.

Președinții de Parlament ai Statelor Baltice și Nordice vor participa la dezbateri publice cu studenții de la Universitatea de Stat din Moldova pe tema “Parlamentul European și Parlamentele naționale – garanții unei democrații europene”. La finalul vizitei la Chișinău, speakerii NB-8 vor vizita clădirea renovată a Parlamentului și vor sădi copaci în fața Legislativului.

Președintele Parlamentului Igor Corman și speakerii NB-8 vor susține o conferință de presă comună marți, 13 mai, la Palatul Republicii.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, summitul Speakerilor Statelor Baltice și Nordice (NB-8) are loc în premieră la Chișinău, la inițiativa Președintelui Parlamentului Igor Corman. La reuniune vor participa președinții de parlamente din Estonia, Letonia, Lituania, Suedia, Finlanda, Danemarca și Norvegia.