Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
10.05.2014

La Chișinău a fost inaugurat bustul fostului primar de origine germană al capitalei, Karl Schmidt

Președintele Parlamentului Igor Corman a participat astăzi împreună cu Vicepreședinta Bundestagului Germaniei, Ulla Schmidt la ceremonia de dezvelire a bustului fostului primar de origine germană al municipiului Chișinău, Karl Schmidt.

La eveniment au mai participat Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, deputați, membri ai Guvernului, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova.

„Aducem astăzi un omagiu frumos unui primar deosebit în istoria capitalei noastre. Karl Schmidt împreună cu Alexandru Bernardazzi au schimbat radical fața și identitatea orașului. Datorită lui Karl Schmidt, Chișinăul a devenit una dintre cele mai frumoase capitale guberniale din acele timpuri”, a menționat Igor Corman.

„Sper ca bustul lui Karl Schmidt să devină o carte de vizită pentru toți cei care vor vizita Republica Moldova, dar și pentru cetățenii noștri care vor dori să afle mai multe despre istoria capitalei”, a mai declarat șeful Legislativului, remarcând că nemții basarabeni reprezintă o punte vie de legătură între Republica Moldova și Germania, la fel ca și comunitatea poloneză din țara noastră.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, Vicepreședinta Bundestagului Germaniei, Ulla Schmidt s-a declarat onorată să se afle pentru prima dată în vizită în Republica Moldova și să participe la inaugurarea bustului lui Karl Schmidt, care a reușit să facă multe lucruri frumoase pentru capitala noastră. „Chișinăul este un oraș cu o viață culturală deosebită, un oraș cu un șarm de necontestat, un oraș intercultural. Sunt curioasă să-l descopăr în următoarele zile”, a menționat Ulla Schmidt.

Inițiativa inaugurării bustului fostului primar de origine germană al municipiului Chișinău, Karl Schmidt a venit din partea Ambasadorului Germaniei în Republica Moldova, Matthias Meyer și Ambasadorului Polonei în țara noastră, Artur Michalski. Președintele Parlamentului le-a mulțumit celor doi diplomați pentru sprijinul acordat în realizarea proiectului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus