Trimite e-mail | Printeaza
IT
26.02.2014

Guvernul va colabora cu corporația americană IBM în domeniul îmbunătățirii procesului educațional și e-transformării

Guvernul va colabora cu corporația americană IBM în domeniul îmbunătățirii procesului educațional și e-transformării

Despre aceasta au discutat astăzi Prim-ministrul Iurie Leancă, ministrul Educației, Maia Sandu, și directorul Centrului de Guvernare Electronică, Stela Mocan, cu reprezentanții corporației americane producătoare de tehnologie avansată IBM.

Reprezentanții IBM și-au exprimat disponibilitatea de a oferi suport țării noastre în domeniul educațional. Programul de suport prevede familiarizarea copiilor cu tehnologiile avansate începând cu vârsta preșcolară, modificări în curricula școlară, dar și perfecționarea procesului educațional în domeniul TIC la universitățile din țară.

„Dezvoltarea sectorului TIC va contribui la atragerea investițiilor în economia țării, dar și la crearea condițiilor în care tinerii să-și poată valorifica potențialul acasă, nu peste hotare, în lipsa unei infrastructuri necesare", a remarcat Prim-ministrul Iurie Leancă.

Reprezentanții companiei au remarcat progresele obținute de Republica Moldova în domeniul e-transformării și au punctat perspectivele de colaborare în acest domeniu. Printre rezultatele scontate se numără pregătirea mai multor specialiști calificați pentru aplicarea agendei de e-transformare a Guvernului, dar și pentru sectorul privat. 

Reprezentanții corporației americane producătoare de  tehnologie avansată IBM se află în Republica Moldova în perioada 26-27 februarie, la invitația Centrului de Guvernare Electronică.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus