Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.01.2014

Ambasadorul Ucrainei în R. Moldova: Autorităţile ucrainene nu au introdus noi reguli sau restricţii de traversare a frontierei de stat

Ambasadorul Ucrainei în R. Moldova: Autorităţile ucrainene nu au introdus noi reguli sau restricţii de traversare a frontierei de stat

Potrivit MAEIE, viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iulian Groza, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Ucrainei în R. Moldova, Serghei Pirojkov.

Discuţiile s-au axat pe problemele apărute recent la punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene, legate de unele cazuri de interzicere de către autorităţile competente ucrainene a accesului pe teritoriul Ucrainei al cetăţenilor R. Moldova, care se deplasau cu mijloace de transport auto sau feroviar. Au fost înregistrate cazuri privind reîntoarcerea de la frontieră a mijloacelor de transport cu mai mult de 5 pasageri.

Fiind solicitat să prezinte informaţii pe marginea acestor fapte, Ambasadorul S. Pirojkov a adus asigurări că autorităţile ucrainene nu au introdus noi reguli sau restricţii de traversare a frontierei de stat.

Totodată, diplomatul ucrainean a admis că autorităţile competente pot să nu permită intrarea pe teritoriul Ucrainei în cazul persoanelor care nu indică scopul concret al călătoriei sau conducătorilor auto care nu posedă actele necesare pentru transportarea a mai mult de 5 pasageri. În aceste situaţii, cetăţenii au dreptul să solicite, iar autorităţile de frontieră ucrainene sînt obligate să prezinte, un document oficial care motivează refuzul de intrare pe teritoriul Ucrainei. De asemenea, partea ucraineană a informat că unele restricţii ar putea fi cauzate de securitatea traficului auto, urmare a înzăpezirii şi poleiului pe drumurile spre direcţia or. Odesa şi Nikolaev.

Interlocutorii au convenit ca autorităţile abilitate ale R. Moldova şi Ucrainei să menţină în continuare un dialog direct în vederea monitorizării permanente a situaţiei la frontiera moldo-ucraineană şi funcţionării în regim normal a punctelor de trecere.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus