Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
22.01.2014

Situaţia privind traficul rutier, ca urmare a condiţiilor meteo

Situaţia privind traficul rutier, ca urmare a condiţiilor meteo

Primăria Chişinău informează că la această oră se circulă pe toate arterele de circulaţie ale municipiului, în condiţii de iarnă, iar cantitatea de zăpadă şi lapoviţă căzută pe parcursul ultimelor ore n-a influenţat traficul rutier. Transportul public din municipiu circulă conform graficului de iarnă, iar la rută au ieşit 268 de troleibuze şi 96 de autobuze.

Drumarii au început intervenţia la ora 2.00 de noapte, fiind curăţate şi presurate cu material antiderapant arterele principale şi căile de acces spre suburbiile municipiului. Pe străzi au intervenit 48 de autospeciale ale Regiei „Exdrupo” şi au fost presuraţi peste 780 metri cubi de material antiderapant. Pe parcursul zilei se va interveni pe străzile secundare, inclusiv pe arterele în pantă.

Începând cu ziua de luni, de la schimbarea condiţiilor meteo, în oraşul Chişinău, din cauza chiciurei, au fost înregistrate circa 300 de cazuri de căderi sau rupturi de arbori, iar 27 de copaci sau crengi au căzut pe mijloacele de transport. De asemenea, s-au înregistrat 6 cazuri de căderi de arbori pe reţelele Regiei Transport Electric Chişinău, fapt care a provocat abateri de la graficul de circulaţie a troleibuzelor.

Regia locativ-comunală a început intervenţia la ora 4.00 dimineaţa, la curăţarea trotuarelor şi presurarea materialului antiderapant fiind antrenate peste 450 de persoane, dar şi 22 de tractoare şi 15 utilaje de model „HACO”.

De menţionat că în aceste zile, mai multe regiuni din Europa sunt afectate de aceleaşi fenomene ale naturii – ninsoare şi chiciură, iar pe drumuri şi trotuare s-a format gheţuş. Primăria oraşului Berlin, de exemplu, a solicitat populaţiei să evite, pe cât posibil, deplasările atât cu maşina, cât şi pe jos.  

În context, Primăria Chişinău solicită conducătorilor auto să fie prudenţi la drum şi să parcheze regulamentar autoturismele, evitând, totodată, parcajul sub copaci.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus