Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-12-11/igor-corman-a-avut-o-intrevedere-cu-ambasadorul-regatului-norvegiei-in-republica-moldova-tove-bruvik-32642.html
Data: Dec 11, 2013 (14:26)

Igor Corman a avut o întrevedere cu Ambasadorul Regatului Norvegiei în Republica Moldova, Tove Bruvik Westberg

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut o întrevedere cu Ambasadorul Regatului Norvegiei în Republica Moldova, cu sediul la București, Tove Bruvik Westberg. În cadrul întrevederii au fost discutate subiecte ce se referă la reformele democratice implementate în Republica Moldova pentru realizarea parcursului european, funcționarea instituțiilor democratice, prioritățile legislative, cooperarea interparlamentară a Parlamentului Republicii Moldova cu forurile legislative din statele europene și din țările membre CSI.

Președintele Parlamentului a menționat că prioritățile Coaliției de guvernare de la Chișinău sunt continuarea implementării agendei europene pentru a semna, pe parcursul anului viitor, Acordul de Asociere cu UE și a obține regimul liberalizat de vize pentru cetățenii moldoveni. ”Republica Moldova este ferm determinată să continue parcursul european, până când transformările democratice le vor oferi cetățenilor noștri siguranța că lucrurile se schimbă în bine”, a subliniat Igor Corman. În opinia Președintelui Parlamentului, integrarea europeană a Republicii Moldova și dezvoltarea relațiilor de cooperare cu partenerii tradiționali din Est trebuie să reprezinte două procese complementare.

Speakerul s-a referit și la pachetul de acte legislative dezbătute în Parlament ce se referă la reforma din sectorul justiției și lupta cu corupția. Potrivit Președintelui Parlamentului, un factor important în implementarea acestor reforme îl constituie schimbarea mentalității cetățenilor prin dezvoltarea în societate a toleranței zero față de corupție.

La rândul său, diplomatul norvegian a remarcat importanța transformărilor democratice pentru bunăstarea cetățenilor moldoveni și a menționat că Norvegia susține Republica Moldova în realizarea parcursului său european. Tove Bruvik Westberg a anunțat că autoritățile din Norvegia intenționează să organizeze în mai 2014, la Chișinău, o serie de manifestări cu ocazia aniversării a 200 de ani de la adoptarea Constituției Norvegiei.

Igor Corman a reiterat inițiativa de a organiza la Chișinău, în 2014, Reuniunea Președinților de Parlament ai Țărilor Nordic-Baltice (NB 8) și a lansat invitația către Președintele Parlamentului Norvegiei, Olemic Thommessen, de a participa la eveniment.

Ambasadorul Regatului Norvegiei în Republica Moldova, cu sediul la București, Tove Bruvik Westberg își va prezenta astăzi scrisorile de acreditare Președintelui Republicii Moldova. Cu această ocazie, Igor Corman i-a dorit succes în activitatea pe care o va desfășura și multe realizări.