Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-11-25/un-escroc-promitea-redob-ndirea-cetatzeniei-rom-ne-contra-1000-de-euro-32362.html
Data: Nov 25, 2013 (16:56)

Un escroc promitea redobândirea cetăţeniei române contra 1000 de euro

O tânără din capitală a devenit victima unui escroc, care i-a promis că îi va perfecta ei şi fratelui acesteia paşapoarte româneşti.

Potrivit procurorilor din sect. Ciocana, în perioada decembrie 2009 – martie 2010, inculpatul a obţinut ilicit de la tânără 2 mii de euro, pentru ca să le depună actele şi să-i ajute la redobândirea cetăţeniei române. Inculpatul, aflând că fata este studentă la medicină, i-a mai promis că o va ajuta să o angajeze la rezidentură contra sumei de 3 mii de euro, astfel primind un avans de 2500 de euro.

Afacerea ilegală a escrocului a ieşit la suprafaţă atunci când victima a aflat că actele ei şi ale fratelui nici nu au fost depuse la consulat, iar inculpatul nu mai răspundea la apeluri telefonice.

Pentru săvârşirea escrocherie în proporţii mari, inculpatul în vârstă de 37 de ani, a fost recent condamnat la 7 ani de închisoare, cu încasarea în beneficiul părţii vătămate a sumei de 4500 de euro.

Sentinţa poate fi atacată în instanţa superioară de judecată, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.