Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-11-19/rom-nia-inten-ioneaza-sa-organizeze-o-reuniune-a-mini-trilor-de-externe-ai-statelor-ue-la-chi-inau-32283.html
Data: Nov 19, 2013 (19:19)

România intenționează să organizeze o reuniune a miniștrilor de externe ai statelor UE la Chișinău

România intenționează să organizeze, cu sprijinul Franței, o reuniune a miniștrilor de externe ai statelor membre ale UE la Chișinău, la începutul anului 2014, în vederea sprijinirii parcursului european al Republicii Moldova, a declarat marți șeful diplomației române, Titus Corlățean.

'Am fixat ca proiect, și urmează să confirmăm acest lucru, organizarea de către România, și sperăm cu sprijinul Franței (România și Franța fiind cele două state care asigură copreședinția Grupului de prieteni europeni pentru Republica Moldova), a unei reuniuni a miniștrilor de externe ai statelor UE la Chișinău, în prima parte a anului viitor', a declarat Titus Corlățean în cadrul unei conferințe de presă comune, la Chișinău, cu șeful diplomației Republicii Moldova, Natalia Gherman.

Potrivit ministrului Corlățean, această reuniune va fi extrem de importantă pentru susținerea eforturilor pe care Republica Moldova trebuie să le continue, dar și a reformelor pe care trebuie să le îndeplinească autoritățile de la Chișinău.

El a mai arătat că, în timpul unor discuții la Atena cu omologul său grec Evangelos Venizelos, acesta a anunțat că Grecia va include printre prioritățile președinției sale a UE și rezolvarea problemei vizelor pentru cetățenii moldoveni, în primul semestru al anului viitor. 'Este un gest politic pe care vreau să-l salut și de aici, de la Chișinău', a declarat Titus Corlățean.

'Sunt extrem de satisfăcut de nivelul și conținutul discuțiilor de astăzi (de la Chișinău — n.r.) și privim cu încredere anul viitor în parcursul pe care Republica Moldova îl are în procesul de apropiere de UE, în perspectiva unei viitoare integrări în UE', a mai spus Titus Corlățean, scrie Agerpres.