Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
06.11.2013

Studenții din familiile socialmente vulnerabile vor primi bursă socială

Studenții din familiile socialmente vulnerabile vor primi bursă socială

Studenții din familiile socialmente vulnerabile, care își fac studiile în bază de contract, vor avea dreptul să intre în competiţie pentru o bursă socială, la fel ca cei de la buget.

Aşa prevede o decizie aprobată astăzi de Guvern cu privire la modificarea și completarea Hotărârii Executivului din 2006 cu privire la burse şi alte forme de ajutoare sociale pentru studenţii instituţiilor de învăţământ superior, mediu de specialitate şi cel secundar profesional, precum şi pentru persoanele care fac studii postuniversitare.

Decizia mai prevede ajustarea acestei hotărâri la Regulamentul-cadru cu privire la ocuparea de către studenți a locurilor cu finanțare bugetară în învățământul superior de stat și excluderea divergențelor între actele normative existente, având scopul de a susține studenții din toate categoriile sociale.

O altă prevedere ține de încurajarea activităților de voluntariat în rândul studenților. Astfel, cei care vor face voluntariat, vor avea prioritate la acordarea bursei, dacă media notelor va fi aceeași la mai mulți pretendenți, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus