Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-10-29/sheful-unei-directzii-din-cadrul-cfm-retzinut-de-cna-shi-procurori-31941.html
Data: Oct 29, 2013 (15:05)

Şeful unei direcţii din cadrul CFM, reţinut de CNA şi procurori

Şeful Direcţiei control şi revizie a ÎS Calea Ferată din Moldova a fost reţinut, cu puţin timp în urmă, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Funcţionarul este bănuit că ar fi extorcat 1000 de dolari de la o persoană pentru a o angaja, prin transfer, în calitate de însoţitor de vagon de cursă lungă.

Operaţiunea de reţinere în flagrant a avut loc pe teritoriul Gării feroviare din Capitală în biroul de serviciu al funcţionarului. Bărbatul a predat benevol banii ofiţerilor de urmărire penală. Pe acest caz a fost deschis un dosar penal pentru corupere pasivă.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 10 ani de închisoare cu aplicarea unei amenzi în mărime de până la 60 000 de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe o perioadă de până la 5 ani.

Potrivit CNA, funcţionarul urmează să fie escortat la CNA unde va fi audiat de procurori. Acţiunea este sprijinită de procurorii anticorupţie care exercită conducerea urmăririi penale.