Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.09.2013

Traian Băsescu: Poate ar trebui să informăm Bruxelles-ul că nu putem să oferim gaze naturale pentru Republica Moldova în această iarnă

Traian Băsescu: Poate ar trebui să informăm Bruxelles-ul că nu putem să oferim gaze naturale pentru Republica Moldova în această iarnă

Președintele Traian Băsescu a declarat vineri, în timpul vizitei efectuate în județul Iași, la gazoductul Iași-Ungheni, că începerea lucrărilor și finalizarea acestora în timpul prevăzut în contract este o problemă extrem de importantă care vizează prestigiul României.

"Conectarea e vitală atât pentru Republica Moldova, cât și pentru noi. Aici nu avem voie să mințim, pentru că de asta depinde reputația României. Poți să faci spectacole de sunet și lumină la Roșia Montană că e între noi, însă aici (gazoductul Iași-Ungheni—n.r.) nu e turism. E vorba de geopolitică. La Bruxelles se știe că a început lucrarea", a spus șeful statului.

El și-a exprimat neîncrederea în ceea ce privește finalizarea lucrărilor până în luna decembrie, așa cum a dat asigurări constructorul în timpul vizitei efectuate de premierul Victor Ponta.

Traian Băsescu i-a cerut șefului de șantier să îi telefoneze atunci când lucrările la gazoductul Iași-Ungheni vor începe real.

"Poate ar trebui să informăm Bruxelles-ul că nu putem să oferim gaze naturale pentru Republica Moldova în această iarnă", a spus președintele Băsescu, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus