Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-07-23/natalia-gherman-a-participat-la-cea-dea-patra-reuniune-ministeriala-a-parteneriatului-estic-30711.html
Data: Jul 23, 2013 (09:24)

Natalia Gherman a participat la cea de-a patra reuniune ministerială a Parteneriatului Estic

Viceprim-ministrul, ministrul Natalia Gherman a participat luni, 22 iulie, la Bruxelles, la cea de-a patra reuniune ministerială a Parteneriatului Estic (PaE), cu participarea miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre UE şi PaE. Reuniunea a fost co-prezidată de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Catherine Ashton, şi comisarul pentru Extindere şi Politica Europeană de Vecinătate, Stefan Fule.

În cadrul reuniunii au fost evaluate activităţile implementate în cadrul Parteneriatului Estic de la adoptarea Declaraţiei Comune a Summit-ului PaE de la Varşovia şi au fost punctate sarcinile ce necesită a fi îndeplinite pentru atingerea aşteptările de la Summit-ul PaE de la Vilnius.

În intervenţia sa, ministrul Natalia Gherman a vorbit despre agenda europeană a R. Moldova, precum și despre acțiunile întreprinse de autoritățile de la Chișinău  în scopul reformării și modernizării țării. De asemenea, ministrul moldovean a subliniat importanța parafării și, ulterior, semnării Acordului de Asociere, precum și îndeplinirea cerințelor prevăzute în Planul de acțiuni privind liberalizarea vizelor.

Potrivit MAEIE, un subiect distinct al reuniunii l-a constituit activitatea Forumului Societăţii Civile a PaE, sesiunea următoare a căruia va avea loc la Chişinău, în luna octombrie curent.