Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.07.2013

Iurie Leancă: Deschiderea ambasadei Slovaciei la Chişinău este un mesaj de solidaritate și sprijin

Iurie Leancă: Deschiderea ambasadei Slovaciei la Chişinău este un mesaj de solidaritate și sprijin

Declarația a fost făcută de Prim-ministrul Iurie Leancă în cadrul unei întrevederi cu viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Republicii Slovace, Miroslav Lajčák, care a precedat deschiderea ambasadei slovace în Republica Moldova. Iurie Leancă a subliniat că misiunea diplomatică va servi drept o punte de îmbunătățire a relațiilor bilaterale și de atragere a investițiilor în economia ţării noastre. 

De asemenea, oficialii au discutat despre dezvoltarea Republicii Moldova, inclusiv prin prisma priorităților Guvernului pentru 100 de zile. ”Suntem axați pe îndeplinirea celor trei priorități care prevăd crearea noilor locuri de muncă, combaterea corupției, în special în sistemul justiţiei, şi eliminarea justiţiei selective, precum şi apropierea noastră de Uniunea Europeană. Grație tangențelor istorice pe care le au țările noastre, suntem interesați să preluăm experiența Slovaciei pe aceste trei dimensiuni”, a spus Iurie Leancă.

La rândul său, Miroslav Lajčák a reiterat susținerea Slovaciei pentru schimbările sistemice pe care urmează să le facă ţara noastră. ”Republica Moldova va face parte din primele trei ţări prioritare după sprijinul oferit de Guvernul slovac din Fondul de Asistență pentru Dezvoltare şi este singura ţară europeană ce se va bucura de ajutorul nostru în mod prioritar”, a spus oficialul slovac.

Miroslav Lajčák l-a invitat pe Premier să efectueze o vizită la Bratislava la care urmează să se pună accentul pe cooperarea economică şi posibile proiecte investiţionale, informează Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus