Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-07-08/igor-corman-despre-declaratziile-aureliei-grigoriu-a-fost-o-greasheala-grava-ar-putea-sashi-piarda-m-30501.html
Data: Jul 8, 2013 (18:47)

Igor Corman, despre declaraţiile Aureliei Grigoriu: A fost o greaşeală gravă. Ar putea să-şi piardă mandatul de avocat parlamentar

Declaraţiile făcute de avocatul parlamentar Aurelia Grigoriu la o conferinţă din Erevan  au fost o gravă greşeală. Cel puțin aşa afirmă şeful Legislativului, Igor Corman.

Demnitarul nu exclude că avocatul ar putea să îşi piardă încrederea Legislativului, dacă el va făce o solicitare sau va veni din partea unui grup de 20 de deputaţi. Declaraţiile au fost făcute de Igor Corman, după ce a vizitat astăzi Centrul pentru Drepturile Omului. "Din punctul meu de vedere, a fost o greşeală gravă.

Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple, mai ales că statutul avocatului parlamentar vizează drepturile omului din Republica Moldova, conflictul transnistrean şi trebuiau abordate aceste subiecte şi ar fi putut obţine un suport în acest scop, dar nu să ne aruncăm în alte mănăstiri care nu ne privesc. Am solicitat examinarea acestui caz, astfel de lucruri să nu se mai repete", a declarat Igor Corman.

Potrivit Serviciului de presă al PDM, șeful Legislativului a menţionat că avocatul parlamentar ar putea să-şi piardă mandatul. "La Comisia de profil, am solicitat să fie invitată doamna ca să-şi spună punctul de vedere şi opozitia comunistă să spună ce crede pentru că a fost propusă de ei. Legislaţia este clară, un avocat parlamentară poate să-şi piardă încrederea Parlamentului, dar propunerea trebuie să fie făcută preşedinte sau de un grup de 20 de deputaţi. De aceea comisia trebuie să examineze cazul şi să vedem ce va urma. Important ca tot ce va urma să nu agraveze relaţiile cu Armenia sau Azerbaijan", a mai declarat Igor Corman.