Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.05.2013

Poliţia a descoperit 10 cazuri de furt, săvîrşite de aceeaşi grupare

Cei 7 suspecţi, au vîrsta cuprinsă între 22 şi 40 ani şi sunt originari din municipiul Chişinău şi raionul Hînceşti. Grupul criminal era specializat în tîlhării şi furturi din domicilii şi inteprinderi.

Aceştia sunt suspectaţi de forţele de ordine de comiterea unei tîlhării săvîrşite pe teritoriul raionului Leova, în noaptea de 5 spre 6 aprilie, curent. Doi dintre membrii grupului, au intrat pe teritoriul unei brigăzii de  tractoare din satul Sărata-Răzăşi, cu cagule pe faţă, înarmaţi cu un pistol şi un baston, unde ar fi maltratat paznicul întreprinderii, de 51 de ani. După ce l-ar fi legat la mîini şi picioare cu bandă adezivă, au sustras de pe teritoriul întreprinderii 2 tranctoare de model MTZ - 892 şi MTZ- 82/1, în  valoare de peste 580 000 lei.

Potrivit MAI, la 17 mai, curent, poliţiştii din Leova în conlucrare cu angajaţii Inspectoratului din Hînceşti şi Ialoveni, cît şi ofiţerii BPDS Fulger, au reţinut membrii grupului. În cadrul percheziţiilor, la domiciliile suspecţilor, poliţia a depistat: 2 arme de vînătoare şi o armă cu gaze, deţinute ilegal, cartuşe, un pumnal, mai multe telefoane mobile şi cartele SIM, un dispozitiv artizanal special pentru consumul de droguri şi 2 grame de marijuana.

Poliția a stabilit că grupul, de la începutul anului curent, ar fi săvîrşit pe teritoriului raionului Hînceşti şi Ialoveni,  9 jafuri.

În acest caz, tinerii sunt cercetaţi penal în baza art. 186 al. 2 şi 188 al. 2 Cod Penal al RM. Potrivit legislaţiei, persoanele culpabile de „Furt” şi „Tîlhărie”, riscă privaţiune de libertate pe un termen de pînă la 10 ani.




cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus