Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-04-16/urmarirea-penala-in-cauza-cel-vizeaza-pe-nicolae-vicol-este-in-stadiu-de-finalizare-29439.html
Data: Apr 16, 2013 (19:03)

Urmărirea penală în cauza ce-l vizează pe Nicolae Vicol este în stadiu de finalizare

Potrivit  Serviciului de presă al Procuraturii Generale, urmărirea penală în cauza ce-l vizează pe cet. Nicolae Vicol ş.a. este în stadiu de finalizare, participanţilor urmînd a le fi înaintată învinuirea definitivă şi realizate activităţile ce ţin de terminarea anchetei.

În contextul finalizării investigaţiilor pe caz, pentru a nu tergiversa urmărirea pe cauza penală de bază ce-l vizează pe cet.Nicolae Vicol, materialele ce privesc relaţiile cet.Vlad Filat, Dorin Recean şi Valeriu Streleţ cu Nicolae Vicol au fost disjunse în proceduri separate. Urmează ca organul de urmărire penală al Centrului Naţional Anticorupţie să decidă pe caz, conform competenţei ce-i aparţine, în ordinea art.274 Cod de procedură penală (să pornească urmărirea penală sau să propună procurorului refuzul în pornirea urmăririi penale, potrivit legislaţiei în vigoare).

Cu referire la cauzele penale ce vizează anumiţi membri ai Guvernului (Negruţă, Gherasim, Focşa, Usatîi) toate anchetele sunt în curs de desfăşurare, în prezent efectuîndu-se acţiunile ce se impun pentru clarificarea obiectivă şi complexă a tuturor circumstanţelor subiectelor investigate. Persoanele menţionate au fost citate şi urmează a fi audiate.