Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-04-16/un-lot-de-400-de-sticle-de-whiskey-de-marca-jack-daniels-transportat-ilicit-29440.html
Data: Apr 16, 2013 (19:11)

Un lot de 400 de sticle de whiskey de marca „Jack Daniels" transportat ilicit

Acţiunile de prevenire şi contracarare a tentativelor de încălcare a legislaţiei vamale, întreprinse în ultimele 24 de ore, de către colaboratorii Biroului Vamal Bender, au stopat punerea în circulaţie liberă a unui lot de băuturi spirtoase în valoare de peste 100 mii lei, fără acte de provenienţă.

Astfel, la intrarea în s. Hagimus, rn Căuşeni, de către colaboratorii vamali a fost stopat un automobil de model BMW 525, condus de un tînăr în vîrstă de 27 ani, originar din aceeaşi localitate. În cadrul verificărilor de specialitate, colaboratorii vamali au depistat în compartimentul marfar al mijlocului de transport, un lot de 400 de sticle de whiskey de marca „Jack Daniels".

Solicitat să prezinte pachetul de acte ce confirmă provenienţa mărfurilor, tînărul nu a putut prezenta. Din explicaţiile acestuia, marfa a fost procurată la un preţ angro din or. Bender şi introdusă fraudulos de pe segmentul transnistrean cu ocolirea posturilor vamale, pentru neachitarea plăţilor vamale.

Actualmente de către subdiviziunile specializate se stabileşte cu exactitate valoarea mărfii, cu examinarea ulterioară a cazului sub aspect penal, în conformitate cu art. 249 - Eschivarea de la achitarea plăţilor vamale, Cod Penal al RM, care prevede o amendă pînă la 6000 lei şi confiscarea lotului de marfă, informează Serviciul Vamal.