Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-04-16/a-inceput-incorporarea-in-fortzele-armate-29438.html
Data: Apr 16, 2013 (19:01)

A început încorporarea în Forţele Armate

Circa 600 de tineri vor fi încorporaţi în perioada 16-17 aprilie curent în unităţile militare ale Armatei Naţionale. Potrivit şefului adjunct al Direcţiei personal din cadrul Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, colonelul Sergiu Voinu, astăzi, la centrele militare teritoriale din toată ţara au fost încorporaţi 350 de tineri, alţi 250 recruţi urmînd a fi încadraţi în serviciul militar în termen, în ziua următoare.

„Conform procedurii de încorporare, recruţii vor fi detaşaţi la centrele de instruire din garnizoanele Bălţi şi Cahul. Timp de cinci săptămîni ei vor urma cursul de instruire militară iniţială. Ulterior, tinerii soldaţi vor depune jurămîntul de credinţă Patriei”, a specificat Voinu.

Sursa citată a menţionat că, în etapa a doua de încorporare, care va demara în luna iulie, vor fi recrutaţi 550 de tineri.
În conformitate cu legislaţia în vigoare, în perioada aprilie — iulie curent, în Armata Naţională urmează să fie înrolaţi 1150 de tineri.