Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
29.03.2013

Fost poliţist din Dubăsari condamnat pentru trei capete de acuzare

Un poliţist din cadrul Comisariatului de poliţie Dubăsari a fost condamnat pentru huliganism, violenţa săvârşită asupra persoanei cu funcţie de răspundere şi conducerea automobilului în stare de ebrietate.

Potrivit procurorilor din Dubăsari, în octombrie 2011, poliţistul fiind sub influenţa alcoolului a înjurat o tânără şi a bruscat-o, după care a ameninţat-o cu răfuiala fizică dacă va depune vre-o plângere pe acest caz la comisariat.

Victima totuşi a mers la poliţie să denunţe agresorul, însă acesta a venit şi în sectorul de poliţie unde l-a lovit de câteva ori pe un coleg de-al său ca acesta să nu înregistreze plângerea fetei.

Poliţistul a mai fost învinuit de procurori că peste câteva luni după incident a urcat beat la volan şi s-a tamponat într-un copac.

Procurorii menţionează că pe parcursul desfăşurării cercetării judecătoreşti, poliţistul a demisionat din funcţie.

Pentru acţiunile sale inculpatul a fost condamnat  la 1 an şi 6 luni  închisoare cu stabilirea amenzii în mărime de 9 mii de lei, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de 3 ani cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de probă de 3 ani.

Prin aceeaşi sentinţă inculpatul a fost obligat ca în termenul de probă să nu-şi schimbe domiciliul fără consimţământul organului competent şi să participe la un program special de tratament sau de consiliere în vederea reducerii comportamentului violent, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus